Der blev holdt i hånd under afdelingsleder Kristian Studsgaards tale til sine elever der nu er færdige på Talentskolen.

En afsked med Talentskolen

Efter 3 år på skolen blev det tid til at sige farvel. 2017 er året, hvor Talentskolen for første gang dimitterer elever fra alle skolens linjer.

“I var med til at starte det hele, I var vores prøveklude” sagde Talentskolens Leder Kathrine Olldag i sin åbningstale og fortsatte:”Talentskolen har været jeres fristed i tre år. Her har I kunnet grave jer ned i detaljerne af det næste kunstprojekt, i finpudsning af dansetrin, i skriveprocesser og i hovedpinerne ved filmarbejdet. I har kunnet grave jer ned i jer selv, undersøge hvem I egentlig er som udøvende og skabende kunstnere og lært balancen mellem at give slip og stramme op. I har givet  slip på alle de forestillinger I havde om det fag I bød ind på for 3 år siden. Givet slip på jeres forestillinger om egen genialitet og ufejlbarlighed. Givet slip på kontrollen og pænheden. Og så har I strammet op på disciplinen, viljen, lærevilligheden og stædigheden. I har slået jer løs og givet den gas.”

Humøret var et mix af glæde, frygt og mærkelige mavefornemmelser iblandt dimittenderne. Efter 3 år med ugentlig undervisning var det nu tid til at sige farvel og det blev gjort med taler både fra Talentskolens leder, afdelingsledere og dimittender, samt vennerne af huset.

Alle dimittender fik et diplom samt en personlig udtalelse om deres faglige udvikling og tid på skolen.

Hvad fremtiden bringer

“Pralelisten er lang” sådan sagde Kathrine Olldag da hun skulle fortælle, hvad talenterne på skolen har opnået over det seneste år.

På kunst og design-linjen er Emil kommet ind på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Linea kom rigtigt langt i sin optagelsesprøve på Det Jyske Kunstakademi i Århus, men endte med ikke at komme ind denne gang. Til gengæld fortsætter hun sine udfoldelser på BGK i Roskilde.

På scenekunstlinjen var det fantastisk at Marie kom til 2. prøve på Musicalakademiet, Jessie kom ind på Snoghøj og Anton kom ind på Skuespilskolen Ophelia i København.

Fra filmlinjen er vi stolte af at kunne fortælle, at førsteårselev Henrik Binger Jessen er blevet optaget på filmuddannelsen Super 16 som manusforfatter. Herudover har vi to film med til årets Nextfilmfestival og krydser fingre for gode placeringer, når vi skal battle mod resten af landet i Odense til september. Filmen ‘Festen Slutter’ er blevet vist på festivaler følgende steder: Mexico : Mexico International Film Festival, Israel : Near Nazareth Festival, Miami, Florida : Grand IndieWise Convention, Polen : Polish International Film Festival. Herudover har dimittend Mads Krause oprettet firma her i byen og kaster sig ud i livet som selvstændig filmmager, mens han arbejder på sin næste ansøgningsfilm til Filmskolen.

Til sidst er det svært at få armene ned over forfatterlinjens flotte og imponerende succeser i år:

Tine Høeg udgav i slutningen af januar Nye rejsende på Rosinante, bogen har fået en meget flot modtagelse er indtil videre trykt i to oplag. Tine stoppede på Forfatterlinjen efter udgivelsen og var dimitteret nu, hvis ikke hun havde fået bogen ud og havde haft travlt med sit job på handelsgymnasiet i Næstved.

Emil Kjær Voss, som er blevet færdig med første år på Forfatterlinjen, debuterede i slutningen af april med digtsamlingen Metrolyde fra brystet på forlaget Antipyrine. Han dimitterer næste år.

Signe Maxen, som stoppede på Forfatterlinjen sidste sommer, fordi hun blev optaget på Forfatterskolen i København, men ellers var dimitteret i år, udgav i slutningen af maj romanen Sort galde på Rosinante.

Amdy Eckhardt-Læssøe, som dimitterer, har i løbet af sine to år på Forfatterlinjen udgivet to oversættelser: Ariana Reines’ Coeur de Lion (Forlaget Kronstork) og Eugene Thackers Kosmisk pessimisme (OVO Press). Han er netop nu undervisningspraktik på Testrup Højskoles skrivelinje

Mads Freund og Ingrid Nymo, som også dimitterer, har i øjeblikket manuskripter til læsning hos hhv. Gyldendal og Rosinante – begge forlag har vist interesse for deres manuskripter, men de er endnu ikke antaget.

Glenn Bech Møldrup, som er optaget i år, er kommet ind på Forfatterskolen i København, og har valgt, at han vil gå både på Forfatter- og Talentskolen. Det samme gælder Nanna Lund, som også er optaget i år, og som er kommet ind på Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun følger det etårige kursus i Bergen, mens hun er på Talentskolens Forfatterlinje. Marie Hjørnet, som begynder på Forfatterlinjen efter ferien, har netop afsluttet to år på Skrivekunstakademiet i Bergen.

Så pralelisten var en fornøjelse at gennemgå i år!

“Når jeg kigger rundt på mange af mine medstuderende, så tænker jeg, de her folk, de bliver til noget, og jeg kender dem! Jeg kendte dem, før de havnede på de kongelige scener og det store museum.” sagde dimittend på Filmlinjen Mads Krause i sin tale og fortsatte: “Jeg tror på jer, det gør jeg. Og det er det der gør, at man tror på den her skole, at man føler det gør en forskel. Fordi det et er seriøst. Man tror helt ærligt på, at folk bliver til noget.”

Vi på Talentskolen ønsker alle vores dimittender det bedste fremover og glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for jer. Gå nu ikke alt for langt væk!

Film- og Animationseleverne med tidl. og nuværende afdelingsleder efter endt dimission. (fra v. Tone Mygind Rostbøll, Mads Krause, Kristine Børsting, Lukas Pallisgaard, Julie Rasmussen, Embla Taxholm, Robin Schmidt)

Følgende elever dimitterede fra Talentskolens årgang’14.

Animation

Anton Nygaard Sprange
Jens Ulvedahl
Johanne Vind

(fra v.) Ditte Staalgaard, Marie Holst og Jessie Stavnskær sang en lille afsked med musicallinjen og Talentskolen efter de havde modtaget deres diplomer.