FACIT er Talentskolens egen årlige festival, hvor eleverne præsenterer årets udvikling og resultater for hinanden og for offentligheden. Det er elevernes og skolens måde at give noget tilbage til byen. Alle talenter på alle linjer giver hver sin version af, hvad årets FACIT er.

De fleste af FACITs arrangementer er gratis, dog undtaget teaterstykket “Engle i Amerika” og musicalen “Legally Blonde”. I programmet herunder finder du links til billetkøb og pladsbestilling til de arrangementer, hvor det er nødvendigt.

Mandag d. 14/5-2018

Filmpremiere v/Film- og animationslinjen i Nordisk Film Biografer Næstved kl. 16.00-21.30.

Igen i år åbner Talentskolen FACIT med en filmpremiere mandag den 14. maj. Der vil blive vist forskellige kortfilm i Nordisk Film Biografer Næstved, som er produceret af Talentskolens egne elever fra Filmlinjen. Der vil blive præsenteret 8 kortfilm, hvoraf en stor del af filmenes casts er besat af elever fra Talentskolens scenekunstlinje. Det vil foregå i den største sal hos Nordisk Film Biografer, hvor der efterfølgende vil være mulighed for at stille spørgsmål til både cast og crew. Filmene vil blive sendt over to omgange.

Film:

• “Hvid Løve”
  • “Jens”
  • “Hjemmefra”
  • “Skyggedyr”
  • “Day After Day”
  • “Østersøen”
  • “Kærlighed ved første mim”
  • “Celeste”

Link til Facebookbegivenheden HER.

Efter filmpremieren vil der være grillarrangement på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter for alle, som har lyst. Her vil der være mulighed for at snakke med alle dem, der har deltaget i filmen i hyggelige rammer.

Torsdag d. 17/5-2018

Premiere på “Engle i Amerika” i Gammel Ridehus på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter kl. 19.00.

Det er i samarbejde med Næstved Teater, at Talentskolen har opsat det prisbelønnede teaterstykke ”Engle i Amerika”, som har premiere torsdag den 17. maj. ”Engle i Amerika” er skrevet af den amerikanske forfatter Tony Kushner og har vundet to Tony Awards, samt Pulitzerprisen for bedste drama. Stykket foregår i New York i 80’erne, hvor man følger en række mennesker, hvis liv på besynderlig vis bliver berørt at hinanden. Temaer som liv, død, politik, religion, magt, korruption, kærlighed og venskab bliver alle berørt.

Der vil blive serveret let forplejning til premieren.

Forestillingen vises også fredag d. 18/5 og lørdag d. 19/5 kl. 19.00.

Fredag d. 18/5-2018

Forestilling “Engle i Amerika” i Gammel Ridehus på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter kl. 19.00.

Lørdag d. 19/5-2018

Søndag d. 20/5-2018

Kunst- og designlinjens fernisering på Rønnebæksholm kl. 14.00-16.00

Linjen for Kunst og Design holder i år fernisering ude på Rønnebæksholm. Program kommer senere….

Forfatterlounge på Rønnebæksholm kl. 16.00-17.30

Forfatterlinjen har igen i år skrevet nogle fantastiske tekster, og flere er på vej til at debutere. Kom og hør ordene før alle andre, kom og hør forfatterne læse op af det, de har arbejdet så hårdt med i år.

Aftenbuffet på Rønnebæksholm kl. 17.30

Hvis man bliver hængende efter ferniseringen og forfatterloungen, så kan man få en bid mad fra vores lækre buffet.

Foredrag med Charlotte Haslund-Christensen kl. 18.30-20.00

Udover elevernes egne præstationer, kan Talentskolen i år præsentere kunstneren Charlotte Haslund-Christensen til FACIT-festivalen. Hun kommer forbi og holder foredraget ”Hope & Fear” på Rønnebæksholm. Charlotte er fotografibaseret billedkunstner og uddannet fra ICP International Center of Photography i New York og Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes seneste projekt kaldet ”Hope & Fear” er et globalt projekt, som hiver fat i, hvad vi som mennesker går og håber og frygter. Charlotte har i denne sammenhæng lavet en videoinstallation, hvor mennesker fra 6 forskellige kontinenter fortæller om deres største frygt og deres største håb. Videoen er et resultat af en fire år lang rejse, og som Charlotte håber kan få beskueren til at lytte og se et større og mere repræsentativt billede af verden.

Se mere om hendes projekt HER.

Pladsbestilling ikke nødvendig.

Link til Facebookbegivenhed HER. (Link kommer senere)

Torsdag d. 24/5-2018

Premiere på “Legally Blonde” i Ny Ridehus på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter kl. 19.30.

Musicaltalenternes bidrag til FACIT vil være deres fortolkning af musicalen ”Legally Blonde”, som har premiere torsdag den 24. maj. ”Legally Blonde” er baseret på novellen ”Legally Blonde” og er også blevet filmatiseret med Reese Witherspoon i hovedrollen. Musicalen fortæller historien om Elle Woods, der starter på Harvard Law School for at vinde sin kæreste tilbage. Historien tager dog en drejning, og Ellen finder ud af, at hun rent faktisk er god som advokat. Og selvom ingen har tiltro til hende, formår hun at overraske dem gang på gang.

Der vil blive serveret let forplejning til premieren.

Forestillingen vises også fredag d. 25/5 kl. 19.30 og lørdag d. 26/5 kl. 15.00 og kl. 19.30.

Entré: 170 kr. (inkl. billetgebyr) og 140 kr. (inkl. billetgebyr) for unge under 25 år.

Link til Facebookbegivenhed HER.

Forestilling “Legally Blonde” i Ny Ridehus på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter kl. 19.30.

Lørdag d. 26/5-2018

Forestilling “Legally Blonde” i Ny Ridehus på Grønnegade Kaserne og Kulturcenter kl. 15.00 & kl. 19.30.

Søndag d. 27/5-2018

FACIT lukker og slukker for i år – Skoleafslutning for talenterne kl. 18.00. Lukket arrangement!

Talentskolen byder eksklusivt sine elever på mad og underholdning. Aftenen vil være fyldt med hygge, stearinlys og god stemning. Der vil være musik og måske en tale eller to.

Gæstelærere og tidligere elever er også velkomne.