test_fillllllm

Film er en linje for dig, der ønsker at arbejde målrettet med filmmediet. Måske ved du allerede nu, at din drøm er at blive instruktør, manuskriptforfatter, producer, fotograf eller klipper – måske er du blot fascineret af filmens forunderlige sprog.

Det handler ikke så meget om at være teknisk dygtig til at lave film og vide præcis, hvilken rolle på et filmset, som er dig. Det handler om at have blik for den gode historie, for en karakters udvikling og for dramaet – og om at have lyst og ikke mindst vilje til at prøve grænser af og arbejde sig ind mod den originale kerne i filmfortællingen.

Det første år på Film arbejder vi inden for alle filmens genrer (fiktion, dokumentar) og afprøver alle filmarbejdernes roller. På andet år vælger eleverne, hvilken linje indenfor filmkunsten, som de vil arbejde mere i dybden med. Afgangsprøven efter tredje år er nøje afstemt efter, hvilken vej eleven ønsker at gå i sit videre uddannelseforløb:

• Instruktør
  • Manuskriptforfatter
  • Producer
  • Fotograf
  • Tonemester
  • Klipper
  • Dokumentarfilminstruktør og tv-tilrettelægger

At lave film er ikke et one-man show

Det kræver et helt band, hvor trommeslageren er mindst lige så vigtig som forsangeren. Samarbejde er et nøgleord, når det gælder filmproduktion. Derfor arbejder eleverne på Film tæt sammen i hold.

Det nye Filmhus på Grønnegade Kaserne Kulturcenter danner ramme om uddannelsen og fungerer som værksted og talentfabrik, hvor film bliver til. Undervisningen forløber 10 timer ugentligt, men eleverne må forvente at tilbringe mere tid på skolen op imod deadlines på større filmproduktioner.

Varierende undervisning

Undervisningen vil variere fra inspirerende indføring i filmens univers til praktisk hands-on erfaring med selve det at lave film. I løbet af de tre år, som uddannelsen på Film varer, vil eleverne blive indført i:

• Praktisk erfaring med alle filmens bærende roller – instruktør, manuskriptforfatter, producer mm.
  • Praktisk erfaring med alle formater – fiktion & dokumentar.
  • Undervisning i dramaturgi, den gode historie, storyboard, produktionsplan, instruktion, foto, lyd og klip mm.
  • Readings på manuskripter med uddannede skuespillere og filmvisninger for publikum.
  • Workshops i skuespilteknik, research- og interviewteknik og adaptation af bøger.
  • Praktik ude i virkeligheden.
  • Og ikke mindst et tæt samarbejde med den danske filmbranche i form af gæsteundervisere, møder og pitch sessions for kendte producere og instruktører.

Der bliver gjort klar til et skud under optagelserne på kortfilmen “SELFIE”.